RESTAURANG BETTE
En enligt oss något mer klassisk restaurang. Maten vi lagar och serverar är den typ av mat vi helst skulle gå ut för att äta.
Hoppas vi ses!
Ros, Elias & Björn
Kontakt
Öppettider
Vecka 34 STÄNGT
Onsdag - Torsdag
17:00 - 23:00
Fredag - Lördag
17:00 - 00:00
Adress
Landbron 1B,
371 33, Karlskrona
Är ni ett större sällskap eller företag som hade velat komma och äta en tisdag? skicka iväg ett mail så tittar vi på möjligheten till det!
Boka Bord
För att boka bord på Bette trycker ni här!
Innan ni bokar rekommenderar vi dock att ni läser klart texten nedan.
Restaurang Bette består av matsalen med köksbar, lounge och baren.
MATSALEN & KÖKSBAREN
I matsalen finns precis som på vilken annan restaurang som helst bord och stolar, men också köksbaren. Köksbaren är utomordentlig att sitta vid om man vill kolla på kockar som lagar mat och stökar runt bland kastruller i köket under tiden man äter.
Lounge & Bar
Spontana besök för ett glas och kanske lite snacks i sofforna i loungen eller i baren är mer än välkomna! Är man något fler i sällskapet och vill boka bord har vi ett runt bord som passar bäst för lite fler gäster i loungedelen, för 6 till 8 personer. Det finns även några bord för middagsgäster även i denna delen av restaurangen.
INNERGÅRDEN
På sommaren går det även att sitta ute på stans kanske bästa innergård. Innergården delar vi med Vinkiosken. Då vi inte kan styra över väder och vind så kan man inte boka bord på uteserveringen…
Tre veckor Tre kök Ett Bette
(re uteliv I Karlskrona)
I sommar bjuder Restaurang Bette in till tre matveckor! Utan att lämna innergården! Italiensk matvecka, Fransk flärd och Skördefest!
Alla såklart på sitt eget Bette-re vis.
Vi går ut hårt och kommer endast ha en meny när matveckorna äger rum. Bettes sommarmeny kommer därför ta semester några gånger. Men var inte orolig, sommarmenyn kommer tillbaka! Det är ju trots allt bara tre veckor utan citronsorbet och vodka. Vi strävar efter att matveckorna ska bli av högsta kvalitet och att Bettes signatur ska finnas på varje rätt. Vi förstår våra begränsningar och tar därför inte vatten över huvudet och försöker ha två menyer samtidigt.
Restaurang Bette kör ända in i kaklet och det kan faktist bara hända på Bette. Inga flygbiljetter och inga väskor, men flera matkulturer och smakkombinationer på vår innergård. Även om vi stannar i Karlskrona reser vi med eftertanke. Matveckorna är en hyllning till de matkulturer som format oss och som präglar Restaurang Bette. Som har inspirerat oss att smaka på något större.
Matveckorna är inte ett försök att kopiera, utan att tolka, Med ödmjukhet, nyfikenhet och med stor respekt för de smakerna.
Vi hyllar, inte härmar. Vi tolkar, inte tävlar.
Vi lagar och serverar med respekt för det som vi aldrig kan kalla vårt.
Vecka 30
23-26 juli
🇮🇹 Italien - Långbord med pasta på fatet, spritz i glaset, disco i farten & parmesan i kragen.
Vecka 35
27-30 Augusti
🇫🇷 Frankrike – Ostron i köket, chardonnay på köpet, vin i blodet & smör på bordet.
Vecka 39
24-27 September
🇸🇪 Skördefest – Kål & bok i grytan, cider på krukan, bas över åkern & lingon i blekingska bokskogen.
Meny
Menyn kan komma att förändras på kort varsel,
tack vare tillgången på råvaror och dagsform i köket!
Snacks
Friterad bläckfisk - 100
aioli & citronklyfta
Bettes Bricka - 150/person
Skinka & lufttorkad korv på Linderoc Gus från Skåne, kittat, blåmögelost & Comté
Oliver - 45
Mandlar - 45
Förrätter
Gravad hälleflundra - 165
med Räk & tomatmayonnaise, halvtorkad tomat, fänkål & Räka
Klassisk Tartar - 175
med Pommes frites & Aioli
Tjockt revben i miso/hönssoppa - 170
med savoykål, chiliolja, lök i olka former & koriander
Pumpapuré - 155
med svart trumpetsvamp, stekt äpplke & kokt ägg
Varmrätter
Smörstekt marulk från nordligaste Norge - 285
Vongolesås, skär & vaxbönor, rädisa, rostad potatis & stenbitsrom
Klassisk Tartar - 275
med Pommes frites & Aioli
Slaktarbiff från Närke - 300
Majskräm, rödvinssås, majssallad, äpplesallad, & saltbakad morot
Kejsarhatt - 275
med bränd grädde, lingon, citronsyra lök, hasselnöt, broccoli & gotlandslins
Desserter
Creme brûlée - 110
smaksatt med passionsfrukt
Citronsorbet med vodka - 90
Chokladganache - 135
med kanderade valnötter, körsbärsgel & olivolja
Chokladpralin(er) - 45
som är små men väldigt goda från chokladpojken Gabriel